Denne siden er ikke lenger aktiv.
Du blir snart ført videre til Remingu.com

Med mindre du har en tosjen browser eller PC da, selvsagt. Hvis du ikke vil bli ført videre,
trykk på esc eller X-knappen ved siden av adressefeltet, den ved siden
av oppdateringsknappen

Vegetarianere er sunne

Etter forrige innlegg havnet jeg i en diskusjon med to venner av meg. De mente, ihvertfall han ene for å være fair at alt sammen bare var bullshit. Greit nok, hvis han bare skal lese studier som støtter hans syn på verden så er det selvsagt greit for meg. Men når han nektet for at vegetarianere var sunnere enn kjøttetere, da må jeg innrømme at jeg syns det ble litt for dumt.

At vegetarianisme er bra for deg så jeg egentlig på som en allment kjent sannhet som i tillegg er støttet opp av fult i studier. Dette innlegget skriver jeg bare for å vise akkurat hvor sant dette er.

Joda, jeg vet, som fan av vitenskap burde jeg ikke snakke om at "dette er sant" og "Slik er det, punktum", så jeg beklager det.

Om du lever som vegetarianer er det 40% mindre sjangs for at du får kreft, ifølge the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM). Animalske produkter inneholder mye mettet fett, kolesterol, dioxiner, hormoner, og antibiotika, og dette er vident kjent som ikke bra for helsen. PCRM sier også at vegetarianisme forhindrer hjertesykdommer,gir lavt blodtrykk, forhindrer og reverserer diabetes, forhindrer gallestein, nyrestein og osteoporose (benskjørhet).Dessuten befinner planter seg nederst på næringslisten og er derfor det disse som har minst miljøgifter. Dette er p.g.a. av noe som heter biomagnifikasjon og du kan lese mer om det her.

Alt som er skrevet av PCRM er basert på mange forskjellige studeri. Se nederst på denne siden for en oversikt over hvilke studier det er basert på.

Når jeg har skrevet vegetarianer har så har jeg ment lakto-ovo-vegetarianere, rett og slett fordi dette er vanligeste formen for vegetarianere.

Divvy spoils t' all ye mateys

3 kommentarer

Per-Inge

26.sep.2010 kl.18:23

"Joda, jeg vet, som fan av vitenskap burde jeg ikke snakke om at "dette er sant" og "Slik er det, punktum"."

Heilt einig!

Ida Steinkjellå

26.sep.2010 kl.22:25

Ein aen ting e at mennesker ikkje e skapt te å eta kjøtt. Me har like tarmsystemer (långe å innvikla) som ikkje e lagd for å fordøya kjøtt, likt som planteetande dyr. Maten ligge lenge i kroppen i forhold te resten (æsj sant?!). I tillegg har me planteetar-tenner ;)

Helene

26.sep.2010 kl.22:28

Ida Steinkjellå: Kjempebra poeng Ida! Det stemmer jo ikke helt da... For vi klarer jo å fordøye kjøtt, så lenge det er stekt. Men sånn evolusjonsmessig så begynte vi nettopp å spise kjøtt og ivollene våre har ikke klart å vende seg helt til det, nei. Vi er mye bedre egnet til å spise frukt og grønt ^^

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

18, Etne

Går på Media og kommunikasjon og bor på internatskolen Lundeneset VGS. Blant interessene mine kan du finne anime, manga, Japan, fotografering, web, psykologi, lesing, filmer, musikk, sjonglering, tegning, Derren Brown, illusjon, venner og ikke minst kjæresten min. Jeg er også nylig blitt vegetarianer.

Blogglisten
Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits