Denne siden er ikke lenger aktiv.
Du blir snart ført videre til Remingu.com

Med mindre du har en tosjen browser eller PC da, selvsagt. Hvis du ikke vil bli ført videre,
trykk på esc eller X-knappen ved siden av adressefeltet, den ved siden
av oppdateringsknappen

Yrkesforslag #1: Fårikålpoliti

Mange ungdommer er litt usikre på hva de skal bli når de blir "store". Jeg, på den annen side, aner virkelig ikke! Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å utforske litt alle disse utrolige tingene du kan jobbe som.

Et ganske rart yrke (vel, teknisk sett er det vel ikke et yrke akkurat) er fårikålpoliti.

Fårikålpolitiet reiser rundt i fårikålpolitibilen sin til forskjellige restauranter og sjekker om de har fårikål på menyen. Har de fårikål på menyen ser de etter om de lager fårikålen rett. Hvis restauranten burde ha fårikål på menyen, eller hvis de har andre ting i gryta enn får, kål og salt/pepper, ja, da kan det hende at fårikålpolitiet ser seg nødt til å skrive fårelegg.

Dette høres ut som en ganske koselig jobb egentlig. Kanskje jeg til og med hadde vurdert det om det ikke var for at jeg er vegetarianer?

Sånn ellers syns jeg dette er et kjempebra PR-stunt. Bare se her! Fårikålen klarer å snike seg inn på bloggen til en veggis som aldri har hatt noe til over for fårikal. Jeg er faktisk litt irritert på fårikålen sånn egentlig, og skulle ønske vi kunne hatt en litt kulere nasjonalrett. Hvorfor har vi ikke komler (Potetball, klubb, raspeball, kumle, kompe, kump(e), klot, ball, eller hva enn du kaller det) som nasjonalrett foreksempel? Den smaker godt, spises over hele landet og blir definert av wikipedia som "tradisjonell".

Kilde: Nettavisen.no

Divvy spoils t' all ye mateys

EDIT; Fårikål ble på 1970-tallet kåret av lyttere til nitimen som Norges nasjonalrett. Likevel, dette er ikke offifiselt. Når jeg googlet for å prøve å finne den egentlige nasjonalretten vår fant jeg desverre ikke noe bedre svar.

2 kommentarer

MASHE

04.okt.2010 kl.14:52

Fårikål er jo dritgodt! :D Men den ligger ikke som nasjonalrett lenger.

Finnes fårikålpoliti på ekte, eller er det bare noen som har kødda med bilen til kompisen?

Helene

04.okt.2010 kl.15:05

Ja, fårikålpolitiet finnes faktisk. De drar virkelig runt til restauranter o.l. for å se hvordan det står til med fårikål, og dette har de faktisk gjort de siste ti årene. Dette gjør de hovedsakelig bare på fårikåldagen som er siste torsdag i september.

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

18, Etne

Går på Media og kommunikasjon og bor på internatskolen Lundeneset VGS. Blant interessene mine kan du finne anime, manga, Japan, fotografering, web, psykologi, lesing, filmer, musikk, sjonglering, tegning, Derren Brown, illusjon, venner og ikke minst kjæresten min. Jeg er også nylig blitt vegetarianer.

Blogglisten
Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits