Denne siden er ikke lenger aktiv.
Du blir snart ført videre til Remingu.com

Med mindre du har en tosjen browser eller PC da, selvsagt. Hvis du ikke vil bli ført videre,
trykk på esc eller X-knappen ved siden av adressefeltet, den ved siden
av oppdateringsknappen

Wtf? Vegetarisk ost!?

Det er ganske mange som er sånn passe forvirret rundt dette her med vegetarianere. Noen vegetarianere sie de spiser fisk, noen drikker ikke melk, andre igjen gjør det, noen dropper også egg, kanskje med mindre de er frittgående.Og nå begynner jeg å snakke om vegetarisk ost! Er det rart du blir forvirret, eller?

Vel, nå skal jeg forklare deg dette her... La oss ta utgangspunkt i at jeg er en lakto-ovo-vegetarianer (for jeg er jo faktisk det). Jeg, som lakto-ovo-vegetarianer, kan ikke spise noen form for kjøtt (bortsett fra fruktkjøtt da, selvfølgelig), men jeg kan spise både egg og drikke melk. Så hvor kommer dette med osten inn? Hvis jeg kan drikke melk er det jo logisk at jeg også kan spise ost, ikke sant?

FEIL!!!

Du skjønner, disse kreative folkene som lager ost bestemte seg nemlig for å stappe noe gørr de presser ut av slaktede dyrs magesekker oppi, du vet, for smakens skyld (eller for latskapens?). For å få tak i dette gørret må det kniv, blod og død til. Denne gørren blir kalt for animalsk løpe.

Heldigvis er det noen som har skjønt at det går fint ann å lage ost uten at det må mord til. Hvis du ser etter på ingrediensene på osten så er det det som blir kalt "Mikrobiell løpe" (på "vanlig" ost står det bare løpe).

Her har du en fin liten liste over de ostene som ikke inneholder animalsk løpe:

- Norbo (hvitost, Norvegia-lignende - men det er ganske få matbutikker som har denne)
- X-tra revet ost (Selges på coop-butikker)
- Arla mozzarella
- Norsk Chevre
- Snøfrisk
- Tine Kremost
- Sans Kesam (som er ost, selv om det ligner mer på... rømme?)
- Tine Pultost
- Tine Gamalost

Stikkord:

3 kommentarer

Jenny

28.okt.2010 kl.14:03

Det visste jeg faktisk ikke. Æsj, nå fikk ikke jeg lyst til å spise Jarlsberg lenger :( At de pjåter dette oppi er en skam, egentlig. Jeg tenker at ost skal være fritt for sånt møl. Ost skal være laget av melk fra ku eller geit. Ikke bli tilsatt ting fra dyrene som gjør at man må drepe dem.

28.okt.2010 kl.17:26

hahahhaha, tine pultost :D

Helene

29.okt.2010 kl.06:08

Oooog vi har en koffert! ^^

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

18, Etne

Går på Media og kommunikasjon og bor på internatskolen Lundeneset VGS. Blant interessene mine kan du finne anime, manga, Japan, fotografering, web, psykologi, lesing, filmer, musikk, sjonglering, tegning, Derren Brown, illusjon, venner og ikke minst kjæresten min. Jeg er også nylig blitt vegetarianer.

Blogglisten
Norske blogger
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts with Thumbnails
hits